What is my HEL?

Asun mieheni ja koirani kanssa Punavuoressa 1900-luvun alun talon sisäpihan asunnossa, joka on remontoitu moderniin kuosiin vanhaa kunnioittaen. Etelä-Helsinki on täynnä ihastuttavia vanhoja huoneistoja, joista löytyy ainoastaan yksi pieni vika: kodit ovat toki korkeita, mutta niin ovat neliöhinnatkin. Siksi olemme opetelleet tyytymään asumaan pienemmissä tiloissa kuin moni muu.

Kun huonekorkeutta on yli kolme metriä, mutta lattianeliöitä vähän, pitää sisustaessaan säästää ja soveltaa. Kauneudesta en kuitenkaan tingi, enkä esteettisyydestä. Myös tuotteiden ympäristöystävällisyys, kierrätys ja anti-kertakäyttöisyys ovat  lähellä sydäntä. Sopivimmat designyksilöt löytävät tiensä kotiimme kirpputorin, antiikkikaupan, roskalavan, intenetin tai ihan perinteisen kaupan kautta. Rakastan kaikkea kreisiä, mutta samalla pidän modernista hillitystä kosketuksesta kodissani. Persoonallista ilman ärsyttävyyttä. Nykyaikaista ilman kliinisyyttä. Tunteikasta ilman rimpsuja ja röyhelöjä.

Kaikki ihana ei kuitenkaan kotiimme mahdu, eikä romun täyttämässä maailmassa kaikkea saa tavarahurmassaan ostaa. Niinpä harrastuksekseni on vähitellen muodostunut designin ja uusien ideoiden ihailu netistä. Antiikkikauppiaan tyttärenä tein samaa jo lapsena huutokaupoissa ja pienissä vanhan tawaran putiikeissa. Yhä tykkään kierrellä sisustusliikkeitä ja antiikkikauppoja. Lisäksi voin jatkaa huonekalu- ja sisustusfetissiäni myös kotisohvalla surffaten. Koska yksin kaikki kiva on ripauksen tylsempää, miksipä en jakaisi kalusteiden kauneutta ja ideahurmaa blogissani muille!

Designyksilöistä klassikoihin, kierrätysideoista uniikkikalusteisiin. Olkaa hyvät, arvoisat lukijat. Home in HEL on se pieni maailma, miten minä näen kodin ja sen yksityiskohdat.

Eve
 
”Good design goes to heaven, bad design goes everywhere.” – Mieke Gerritzen

ps. Niin ja, HEL ei ole helvetti vaan ihanainen Helsinkini. Urbaania estetiikkaa ja kaupungin krumeluureja, romuromantiikkaa ja moderneja linjoja. Kaupungissa on oltava kaupunkilaista elämää ja sitä toteutan myös sisustusunelmissani. Puuta, puhtaita värejä ja kuoseja. Linjakkaita muotoja, puhtautta ja jännittävyyttä.  Erityisen lähellä juuri tällä hetkellä ovat vanhat designlamput, industrial ja tanskalaishenkiset teak-huonekalut.

evepolaroid

 
Yhteystiedot:
homeinhel(at)gmail.com
Eveliina Nera
p. 044 020 3622
Advertisement
%d bloggaajaa tykkää tästä: