Se aika vuodesta

13/12/2013 § Jätä kommentti

Elämme sitä aikaa vuodesta, kun kauppakeskukset vellovat talvitakeissaan hikoilevia ihmisiä. Liikennevaloissa seisoo joukkoja, joiden kädet on sidottu paketteja pursuaviin muovikasseihin. Päässä pyörivät kauppojen kelmeät joululaulut ja kroppa hätkähtää jokaisesta uudesta tarjouskuulutuksesta.

Hullut päivätkin tuntuvat tähän verrattuna lasten leikiltä. Miksi antamisen ilo edellyttää näin suurta ennakkotuskaa?

Screen Shot 2013-12-12 at 2.03.23 PM

(minieco.co.uk)

Home in HEL kokosi listan Helsingin suosikkijoulukaupoistaan, jossa voi lepuuttaa lahjasilmäänsä ja napata samalla aattoillan odotetuimmat kääreet.  Jollei jollekin toiselle, niin sitten vaikka itselle.

Screen Shot 2013-12-12 at 10.00.22 AM

Parasta ovat käytännölliset pikkulahjat, jotka sopivat oivasti viemisiksi joulukylään. Musta 5101:n tiskiharja on melkein yhtä pehmeä kuin puuterihuisku ja hellä myös luonnolle. Tehtaan ylijäämämuovista tehty linjakas harja kelpaa jättää näkyville. Home in HEL ihastui mustaan keittiöönsä sopivaan harjaan, jonka luonnonharjas vaahdottaa lempeästi ja tekee käsipesun miellyttävämmäksi. Kokeiluunsa tiskiharjan Home in HEL sai Kokoulta, joka myy Musta5101:n tuotteita verkkokauppansa lisäksi torikortteleiden Qi Flow-Up Xmas Editionissa.

Punavuoren värisuora

Pikkukauppojen ikkunat sykkivät joulua. Home in HEL suosittelee esteettisen lahjakierroksen aloittamista jälleen uskollisesta tukikohdastaan Punavuoresta, josta löydät joululle omistautuneen, laadukkaiden sesonkituotteiden Pop up -joulukaupan Impuls Christmas Shopin, industrialhenkisen A&A Designin sekä Isoroballe äskettäin avautuneen perinnerakentamisen ja -sisustamiseen modernilla otteella tarttuvan Smyygin.

Screen Shot 2013-12-11 at 8.36.37 AM

Screen Shot 2013-12-11 at 8.38.13 AM

Pursimiehenkadun uusi piristys on industrial-henkinen ja inspiroiva A&A design. Kodin tunnelmaa voi muuttaa jo yhden tuotteen avulla. Vanha puukori lehtilaatikoksi, keltainen tuoli pöydän päätyyn tai iso tunnelmavalaisin kaapin päälle, tuo karheaa kauneutta moderniin kotiin.
Screen Shot 2013-12-11 at 8.35.33 AM

Hauskoja suhteellisen uusia ilmestyksiä Punavuoressa ovat myös sekä Kaunisteen pikkukauppa Uudenmaankadulla ja  Titi Madamin kulmapuoti, joka löytyy kivenheiton päästä Viiskulmasta.

Matkan varrelta löytyvät myös tutut  Moko Market & CaféPinoPerobaFormverk,  Edel City ja ChezMarius. Kaikki täynnä kaunista, käytännöllistä lahjatavaraa sekä pukinkonttiin että silmäniloksi.

Screen Shot 2013-12-12 at 10.15.17 AM

Smyygin ikkunassa roikkuvat kaksiosasiet hehkulamput ovat herkullisia kuin koko kauppa. Perinnerakentamisen ja -sisustamisen  liikkeestä löydät lämpöisiä ideoita kaikenlaisiin koteihin.

Screen Shot 2013-12-12 at 10.08.14 AM

Impuls Christmas Shopin upea joulukoristeet kannattaa hankkia nyt. Kestävät ja elegantit joulutavarat ovat mahtavia tuliaisia ja jouluyllätyksiä. Valikoimaa löytyy käsintehdyistä saippuoista kimmeltäviin koristeisiin. Pop up -kauppa on koottu nätisti kuin karkki!
Screen Shot 2013-12-12 at 10.10.03 AM

Torikortteleiden designhelmi


Screen Shot 2013-12-10 at 10.04.44 AM

Pakko päästä hypistelemään! Yli 40 kotimaista ja kansainvälistä suunnittelijaa esittäytyvät herkullisessa torikortteleiden kollektiivimyymälässä joulukuun aikana Senaatintorin kupeessa Qi Flow-Up Xmas Edition. Valikoima on kattava ja täynnä ihania esineitä, jotka huutavat pääsyä osaksi kotiasi. Lahjaideoita löytyy perheen pienimmistä vanhemmille ja poikaystäville, lemmikkejä unohtamatta. Varaudu, että pienessä kaupassa menee hetki. Kaupasta löydät mm. Kauneven, Kokoun, Lumoanin, ThinKingin, Kaipauksen ja Nerokon tuotteita. Listan kaikista myyjistä löydät täältä.

Kampin kirjo

Lasipalatsin Tovi-näyttelytilassa sen sijaan joulumyymälänsä on avannut muotoilijakollektiivi Five Past Ordinary Pop Up. Tuotemerkit edustavat uutta suomalaista muotoilua ja tarjoavat monipuolisen valikoiman laadukkaita sisustustuotteita, asusteita ja vaatteita.

Screen Shot 2013-12-13 at 8.14.41 AM

Lasipalatsin kivijalassa joulunaikaan tukikohtaansa pitävä Five Past Ordinary Pop Up tarjoaa mm. laadukkaita tekstiilituotteita ja ideoita sisustukseen. Uudet kuviot ja tuore ote ovat tervetulleita suomalaiseen mielenmaisemaan.

Screen Shot 2013-12-13 at 8.15.30 AM

Joulu ei saavu Helsinkiin myöskään ilman Vanhan perinteisiä Joulumyyjäisiä, jonne ei ehkä ruuhka-aikoina pääse pakenemaan ihmismassoilta. Myyjäisten valikoima on monipuolinen ja myyjäisissä on kotoinen tunnelma. Jos haluaa välttää ihmispaljoutta, Home in HEL suosittelee käymään Vanhan kojuilla aamulla, ruokatauolla tai ennen sulkemisaikaa.

Lasipalatsin Forumin puoleisesta siivestä löydät myös kierrätyksen ykkösliikkeen. Nimeä jo pidempää niittäneen Globe Hopen kierrätystekstiilistä valmistuneen meikkipussukan voi antaa lahjaksi melkein kenelle tahansa. Piipahda myös Eerikinkadun Palonista inspiroitumassa lukuisten nuorten suunnittelijoiden käsintehdyistä tuotteista. Lönnrotinkadun BoConcept tarjoaa kivoja pikkuesineitä luotettavaan tyyliinsä.

Screen Shot 2013-12-13 at 8.43.40 AM

Paloni päivystää tutussa paikassa Eerikinkadulla. Kuva: Saara Autere

Kartta

Screen Shot 2013-12-13 at 8.48.20 AM

Suositusreitin osoite: http://goo.gl/maps/vFTIs

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Mikä tämä on?

You are currently reading Se aika vuodesta at home in HEL.

Meta

%d bloggaajaa tykkää tästä: