Kaikki muu on totta paitsi puutarhanhoito

01/10/2013 § Jätä kommentti

En omista puutarhaa – paitsi mökillä. Siellä käyn hävettävän harvoin. En omista kasvimaata, enkä kukkasia. Lukuunottamatta makuukammarin sinnikästä traakkipuuta, joka ei ota kuihtuakseen, vaikka sen säännöllisin ajoin unohdan. Osaan tappaa nahkealehtiset rahapuut, pelargoniat ja kaktukset. Arvatkaa vaan miten kävi, kun saimme lahjaksi bonsain.

Olen kuitenkin lähes varma, että kasvit rakastaisivat minua, jos kastelisin niitä tuoreella sadevedellä. Sillä aidolla, jota kuulemma voi Suomessa jopa juoda, jos se sataa kippoon suoraan taivaalta ja ollaan maalla.

Sellaiseen hulluuteen kuin sadeveden keruuseen en  sen sijaan lähtisi, jos minulla ei olisi tarpeeksi aistikasta sadeveden kerääjää.

Screen Shot 2013-06-07 at 11.58.06 AM

(home.soufun.com)

Mutta onneksi on Carl Liun valkea torvisoittokunta, joka imee sateen kuin automaattiisesti minun laiskotellessani puutarhanhoidosta. En olisi uskonut koskaan toivovani sadetta edes unelmissani. Mutta jos minulla olisi puutarha, keräisin sille mettä ja rakkautta tällä kauniilla muovikannulla. Ihan oikeasti.

Sen lisäksi, että olisin oman puutarhani messias, säästäisin kuluissa ja pelastaisin elitistisellä touhullani maapallon. Tai hetkeksi ainakin oman peltoni verran maata ja pari porkkanaa.

Screen Shot 2013-06-07 at 11.58.28 AM

Screen Shot 2013-06-07 at 11.59.07 AM(bundshop.co)

Advertisement

Avainsanat: , ,

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Mikä tämä on?

You are currently reading Kaikki muu on totta paitsi puutarhanhoito at home in HEL.

Meta

%d bloggaajaa tykkää tästä: