Vaarilla oli ehkä saari, mut mullapa omat Bora Borat

23/08/2012 § Jätä kommentti

En ole koskaan käynyt Bora Boralla. En edes lentänyt niiden yli. Mutta nou hätä. Miljonäärien paratiisisaaret ovat ulottuvillani, vaikken kotoa lähtisi.

Petra Sistikova pelastaa köyhät, saamattomat, lentopelkoiset ja matkusteluun kyllästyneet vaivalta tuomalla kaikki kolme Bora Boran saarta kylpyhuoneen lattialle. Olo on kuin maailman valtiaalla, kun voi läjäyttää jättiläsmäiset varpaat Muten hiekalle, Toopuan vehreisiin metsiin tai Tevairoan kukkuloille. Kun lattian väri on turkoosi voit ihailla omaa mikromaailmaa kuin ilmasta käsin pelkällä pytyllä istuskelulla.

(materialicious.com)

Lähes yhtä mainio ajatus on sammaloida lattia. Makoto Azuman Time of moss -teoksen mätäs vehreyttäisi mukavasti valkoisen kiiltolattian. Suomalaisten kesämökkien huussin maalattialta tämä saattaa löytyä luonnostaan.

(yatzer.com)

Tai jospa kävelisit kotonasi kuin hiekkarannalla, upottavine hiekkoineen. Nykyajan matot mahdollistavat tämänkin.  Madeleine & Dudleyn matolla on hiekalla vaeltelun jäljet. Melkein kuin se maailman kliseisin jalanjäljet rannalla -postikortti, vain aallot ja ällöfilosofinen lause puuttuvat.

(pst. Lue myös aiempi Home in HEL-postaus Saappaan jäljet matolla.)

(toxel.com)

Tai virkkaa oma mökkisaari!

Mallia voi ottaa Kate Fenkerin kierrätysmateriaaleista tehdyistä matoista.

(blog.designsquish.com)

Tai pöh. Mahtaile kunnolla. Päällystä kotikontujen maastolla koko lattia!

Iranilaissyntyinen Seyed Alavi tarjoaa boraboramattojen kaltaisen säväyttävän elämyksen Sacramenton lentokentällä. Taiteilija päällysti kentällä jo vuonna 2005 kokonaisen käytävän Sacramento-joen ilmakuvalla. Kun ensin on tuntenut itsensä pieneksi pilvissä, saa hetken leikkiä maailman valtiasta, alueen metsät ja pellot tallovaa jättiläistä.

Huikea kontrasti!

(woweffect.be)

Tai anna lattialle oma, toki kulkemista rajoittava, elämä. Ripottele sille suolaa, eikä mitään vähäisiä määriä. Tee koko maasto kuten japanilainen Motoi Yamamoto.

Taiteilijan hämmentävän hienot labyrinttimaiset installaatiot ovat ehkä jo kaukana kotimatoista, mutta antavat matalamaineiselle lattiaelementille ihan uuden elämän.

Wow! Me like!

(bestofremodeling.com)

(xaxor.com)

Advertisement

Avainsanat: , , , , , , ,

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Mikä tämä on?

You are currently reading Vaarilla oli ehkä saari, mut mullapa omat Bora Borat at home in HEL.

Meta

%d bloggaajaa tykkää tästä: