Nousevat nojatuolit

17/05/2012 § Jätä kommentti

Harva uskoisi, että kymmenen minuuttia sitten tämä komea säleikkötuoli oli pahainen puulevy.

(inqmind.co)

Symmetrinen muoto ei ole sattumaa. Arkkitehtoninen uhkeus ja uskaliaisuus on suunniteltu muodon matematiikalla. Tämä tekee tuolista symmetrisen, mutta kaikkein arvokkain juju lienee kalusteen kohoamisessa. Puulevy on helppo kuljettaa, joka suuntaan teräviä kulmia kimpoileva kaluste ei.

Insinööritaidot on pyhitetty kauneudelle, arkkitehtuurikikat kalusteelle.

Robert Van Embricqs’in Nousevat huonekalut (“Rising Furniture”) ovat hämmästyttävä osoitus siitä, miten  geometriset ratkaisut voivat pelastaa kalusteet liialta yksioikoisuudelta. Tarkalla suunnittelulla ja muutamalla kankaalla juovitetulla raolla voi nostaa levystä vaikuttavan istuimen tai pöydän. Tuoli on samalla yksinkertainen, mutta silti niin monimutkainen, että tällainen perustavis saa siitä toviksi ajateltavaa.

(inqmind.co)

Tiiviin puun ja ilman kontrasti on säleikön kantava voima. Säleet eivät tuki tilaa, vaan antavat sen hengittää. Säleikkö mahdollistaa myös helpon kokoamisen.

(furnitureandinteriordesignatadamsmith.blogspot.com)

Mutta jääkö säleistä jälkiä takapuoleen?

Ehkä. Ainakin pitkään istuttaessa. (ps. Sama haaste oli Viivasta asiaa -postauksen huonekaluilla.) Mutta mikä ei tapa se vahvistaa – ja kaunistaa, kun keksii vain oikeat kikat selviytymiseen. Tämän tietävät ainakin naiset, jotka ovat kävelleet piikkikoroilla.

Säletuolien pelastuksena toimivat tyynyt, jotka laitetaan esille vain silloin, kun istuimilla aiotaan istua pitkään – ehkä puukoriin tuolien viereen. Muissa tilanteissa tuolin veistoksellisuutta ei kannata piilottaa.

Hengittävän geometrian tulkki Embricqs jatkaa samalla linjalla suunnitellulla sohvapöydällä, sisäänkäynnillä ja jopa sillalla (!).  Häkellyttävän huikeaa jälkeä!

(designconceptideas.com)

Katso lisää mainioita ideoita Embricqs’in blogista.

Advertisement

Avainsanat: ,

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Mikä tämä on?

You are currently reading Nousevat nojatuolit at home in HEL.

Meta

%d bloggaajaa tykkää tästä: