Dixon, Dixon ja vielä kerran Dixon

19/03/2012 § Jätä kommentti

Tom Dixon on nero!

 (tomdixon.net)

(alibaba.com)

Näin ajattelin googlatessani ensimmäistä kertaa hänen tuotteitaan. Googlen armoille lähdin näistä kattiloista ja perinteisistä vesiruukuista inspiraationsa saaneista upeista lampuista.

Must have, jos olisi ylimääräistä täpäkkää kukkarossa!

Sitten huomasin, että Dixonilla on runsain mitoin upeaa tavaraa, etenkin lamppuja, mutta paljon muutakin. Hänen mallistonsa on visuaalinen elämys!

(tomdixon.net)

Dixon on sisustusälykkö kera tarkan silmän. Tuottelias kaveri. Huikea modernin tilan elementtien suunnittelija. Virtaviivaisten muotojen tulkki vintagemaisella säätövaralla.

(bonluxat.com)

Miten brittiläismies on voinut tehdä näin laadukasta ja linjakasta designia ja kukaan ei tunne häntä?

Tai hrmpf, siis MINÄ en tuntenut häntä! (Toisin kuin ehkä kaikki muut sisustamisesta ja kauniista huonekaluista kiinnostuneet.) Miten tämä on voinut mennä ohi, vaikka olen seurannut alaa jo vuosia? Nimet eivät tosiaan ole parasta alaani.

(cimmermann.co.uk)

Sitten vierailin Tom Dixonin sivuilla. Ja huomasin, että hän oli vuonna 2002 perustettu brittiläinen designkauppa ja huonekalujen valmistaja, jonka vuosittain uusiutuva mallisto on tarjolla 60 maassa ympäri tellusta.

(bonluxat.com)

Huonekalukauppa? Siis tuo ihailemani Tom Dixon?!

Olen j – ä – r – k – y – t – t – y – n – y – t! Kuoliko juuri keksimäni uusi muodon ikoni ennen kuin syntyikään?!

(bonluxat.com)

Näitä voisi ihailla tunteja. Mallisto on monipuolinen ja designsurffailija törmää siihen satunnaisen säännöllisesti.

Jos en olisi jäänyt ihailemaan muotoja ja tutkinut Dixonin taustat tarkemmin heti alkuun, olisin voinut estää syvän järkytystilani. Olisin voinut estää myös nöyryyttävän tietämysmokan. Tom Dixon on nero, hän on kuin onkin huonekaluliike, MUTTA myös ihka oikea ihminen! Jee. Ja hänestä pitäisi suomalaisena tietää. Auts.

60-luvun taitteessa Tunisiassa syntynyt, lapsena Brittilään muuttanut Dixon on itseoppinut suunnittelija ja näyttää taitavan designbisneksenkin hienosti, mitä tulee hänen uraansa ja maailmanmainetta niittäneeseen, nimeään kantavaan Tom Dixon-yritykseen. Henkilönä Tom Dixon on palkittu suunnittelija, joka on toiminut sekä Habitat-ketjun että Artekin taiteellisena johtaja.

Oli kuka tahansa. Hän tuottaa ihastuttavia perusklassikkoja, joista löytyy vastaus kotiin kuin kotiin. Itse säväyttäisin olohuoneen nurkkaa mielelläni tällä Mirror Ball -jalkalampulla, jonka kuperilta peilipinnoilta heijastaa takaisin koko huone.

(tomdixon.net)

Ps. Lue lisää Tompasta mm. Taloussanomista (10/2008).

Advertisement

Avainsanat:

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Mikä tämä on?

You are currently reading Dixon, Dixon ja vielä kerran Dixon at home in HEL.

Meta

%d bloggaajaa tykkää tästä: