Koska häkki

23/03/2012 § Jätä kommentti

Siinä se on kaikessa yksinkertaisuudessaan. Roikkaraukka. Valo.

Häkkiin on hänet laitettu. Ja kattoon roikkumaan. Sinne minne tarvitsee valoa rempan aikana. Mutta kun tulee valmista, vie herra hänet kellariin piiloon.

(1stdibs.com)

Näin ei tarvitsisi olla.

Paljaat hehkulamput kudotun johdon päässä tai häkin suojelemat roikat ovat loft-tyyliin kuuluneet jo vuosikausia. Industrial ja häkin suojaan vetäytyneet roikat sopivatkuitenkin myös ihan perusmallisiin koteihin.

Kömpelösti suojattu herkkä hehkulamppu on hellyyttävä ja ruosteisenakin nätti. Viimeisen päälle viirattu moderni koti saa tarvitsemaansa rosoisuutta tyylillä.

(viesso.com)

Roikka sopii melkein minne vaan.

Viime viikonloppuna söimme uudessa  meksikolaisravintolassa Patronassa. (Huippuruoka ja ihastuttava palvelu muuten. Oikeaa meksikolaista, eikä mitään esanssitexmexiä. Suosittelen.) Paikan ykköspöydän yllä roikkui kauniiseen ruostelankaan käärittyjä design-roikkia. Valo oli juuri oikeanlainen: hämärä, mutta ruokaa tarpeeksi valaiseva.

Häkkiroikkia löytyy antiikkikaupoista ja suunnittelijoilta mielin määrin ja jokaiseen hintaluokkaan. Mielessä kannattaa kuitenkin pitää, että osa rautakaupan roikista on tarkoitettu puhtaasi väliaikaiseen ja kovan valaistuksen luomiseen, niinpä ne ovat aikamoisia sähkösyöppöjä.

Jayson Home myy vanhasta ajasta muistuttavia täysin uusia rautalankaroikkia. Juuri samanlaisia ihastelin meksikolaisessa!

(houzz.com)

Jenkkilässä antiikkiliikkeistä näitä helmiä löytyy joka lähtöön. Siinä ei juuri tarvitse kuin päättää käytettävien kolikkojensa ja lampun ruosteisuustason määrä.

(findnsave.sfgate.com)

(rewirela.com)

(earlyelectrics.wordpress.com)

EarlyElectrics’llä on yksi suurimmista industrial-lamppujen valikoimista. Käy  kurkkaamassa!

(shop.oldfaithfulshop.com)

Hintahaitari on roikissa melkein yhä kirjava kuin ulkonäkö. Ylläoilevalle kaunottarelle löytyy hintaa 159 dollaria.

Jos antiikkiklassikojen hinta sattuu, kokeile itsetekemistä. Esimerkiksi 1000bulbs.com-sivusto myy häkkilamppujen kehikoita viikkorahahintaan.

Ruotsalaisen Form Us With Love’n kulmikkaalla häkillä kehystetty Worklamp-lamppu on saanut nimensä mukaisesti myös alkunsa perinteisestä työvalosta.

(details.com)

Dare Studion häkkilamppu myötäilee samaa kulmikasta henkeä.

(darestudio.co.uk)

Dieselin malliston Foscarinin pöytälamppu on vanginnut roikan rokeimman luonteen. Lampusta on kaksi versiota. Toinen saa muotonsa mikrofonista, toinen raketista.

Toimii sekä jalustalla että irtonaisena – koska häkki. Niinpä tietenkin!

(utilitydesign.co.uk)

(lepelican.fr)

Nykyversioissa perinteinen työlamppu kasvaa ruman ankanpoikaisen tavoin kohti aikuisuutta – ihan oikeaa kattolamppua, kuten tämä Jocelyn Deris’in La Corbeille’lle suunnittelema valaisin.

(madeindesign.co.uk)

Kannattaa tsekata myös RubyRoost’in realistisesti hinnoiteltu roikkatarjonta, jota kiittää sekä silmä että kukkaro.

Advertisement

Avainsanat: , , , , , , , , , , ,

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Mikä tämä on?

You are currently reading Koska häkki at home in HEL.

Meta

%d bloggaajaa tykkää tästä: