Munaa tyylillä

27/03/2013 § 3 kommenttia

Pääsiäinen vapautti minusta nolon näpertäjän.

muna1

Modernin kodin munat ovat tyylikkäitä ja hillittyjä sekä väreiltään että kuvioiltaan – ja lisäksi älyttömän käteviä tehdä.

Nolon siitä tekevät lähinnä tärisevät kädet, jotka rajoittavat pahasti käytettyä kuviokirjoa ja epäonnistuneet söherrykset, jotka pakottavat kahden hengen taloutemme keksimään lukuisia munaruokia pöytään viikossa kyllästykseen asti. Toki voi käyttää myös raakana päädyn rei’istä puhallustyhjennettyjä kananmunan kuoria, jotka säilyvät vuosia tai niitä nopeasti hupenevia Mignon-munia, mutta ensimmäinen vaihtoehto oli tänä vuonna poissuljettu laiskuuteni vuoksi ja toinen siksi, ettei mieheni pidä Mignon-munista.

Mustavalkomunien koristeluun tarvitset pehmeäkärkisen paksumman permanent-tussin tai ohutta viivaa piirtävän mustan permanent-kynän, vetoavan graafisen idean ja tarkkaa kättä. Jos oma pää on kuvioista tyhjä, voit hakea inspiraatiota designklassikoista.

Piirustustaidoista ja kynäotteen vakaudesta riippuu se, miten helppoja tai vaikeita kuvioita kannattaa valita. Home in HEL valitsi tällä kertaa onneksi iisit kuviot, sillä soikeaa pintaa oli yllättävän vaikeaa harjoittelematta ja vakain käsin piirtää. Inspiraatiot kuvioihin hain skandinaavisista klassikoista yksinkertaistaen ja munan muotoa mukaillen.

Tunnistatko?

muna6

muna9muna7

muna8

Niin ja tuon 3-vuotiaan pikkuihmisen piirustukselta muistuttavan söhrön sovelsin ihan itse picassomaisesta olotilastani. Pilkkumuna syntyi puolestaan tasapainottamaan kuviokirjoa.

Hyvää pääsiäislomaa kaikille!

Ps. Nyt alan harjoitella vakaata kättä ensi vuotta varten. Kunnianhimoinen tavoitteeni on silloin piirtää munia, joissa toistuvat vaikutteet mm. Marimekon ihastuttavasta Kanteleen kutsusta, Arabian piilopaikasta ja Sagaformin Keep-sarjasta. Saa nähdä miten käy;)

Advertisement

Avainsanat: , , , , , , , , , , , , , , , , ,

§ 3 Responses to Munaa tyylillä

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Mikä tämä on?

You are currently reading Munaa tyylillä at home in HEL.

Meta

%d bloggaajaa tykkää tästä: