Miltä näyttää suomalainen koti?

20/02/2013 § 1 kommentti

Tiesitkö, että suomalaiset rakastavat valkoisia päiväpeitteitä?

Etuovi19

Ja satsaavat mieluusti komeisiin ruokailutiloihin?

Etuovi15

(All screenshots from etuovi.com)

Kodin yleisten tilojen katot on puettu kohdevaloihin tai upotettuihin led-lamppuihin. Aalto, Iittala, Aarnio ja muut jo kauppakeskusliikkeisiin laajentuneet designklassikot ovat in. Lokkilamput ja Artekin perusklassikot kruunaavat kodin, muutoin ostetaan tyyliä usein designhintoja huokeammalla. Olohuoneen lattia päällystetään karvamatoin. Saunassa tervehtii lasiovi ja leikkisät kiuasratkaisut. Muutoin leikkisyyttä näkee vähän.Värit ovat vaisuja, mutta rauhoittavan tyylikkäitä. Olohuonetta hallitsevat mielellään isot ikkunat. Sohvalla iloitellaan erilaisin huovin ja koristetyynyin. Monen koti on rakentunut erikoisen takan ympärille. Sohvapöytinä on ihastuttu arkkuihin ja lasipöytiin. Moderni keittiö on rakennettu yhä useammin saarekkeen ehdoilla. Kaiken tämän voi päätellä Etuovi.com uudesta inspiraatiogalleriasta.

Etuovi12

Etuovi5

(All screenshots from etuovi.com)

Etuovi.comin uusi kuvagalleria tarjoaa innostusta kodinostajalle, mutta näyttää myös sisustuslehtiä realistisemmin sen, miltä näyttää suomalainen koti vuonna 2013. Kuvien myötä voi päiväunelmoida ja innostua – tai ihan vaan tirkistellä, miten muut tekevät talostaan kodin. Huonekohtaisesti jaoteltu galleria on samalla sekä järkevä että kutkuttava. Melkein tekee mieli muuttaa toiselle puolelle Suomea, kun klikkaa unelmiensa kodin kuviin ja huomaa sen sijaitsevan jossain ihan muualla.

Aivan ihastuttava idea!

Kiinteistövälitysala on meilläkin päässyt vihdoin kiinni omaan sosiaalipornoonsa ja tirkistelyyn. Positiivisesti. Kateelliset voivat huokailla tai naureskella ratkaisuille, mutta rohkeimmat hankkivat näistä seuraavan asuinsijansa. Kekseliäimmät siirtävät mahtavimmat sisustusratkaisut omaan kotiinsa. Joku saattaa jäädä odottelemaan lottovoittoa.

Etuovi1Etuovi10Etuovi11Etuovi13Etuovi14Etuovi16Etuovi17

(All screenshots from etuovi.com)

Moni suomalainen koti hivelee silmää ja sielua, mutta paljastaapa sivusto muutakin.

Linjakkuuden ja vaaleuden ohella suomalaiset ovat edelleet rakastuneet 90-lukulaisiin boordeihin keittiöissä ja kylppäreissä. Räikeät kuosiverhot saaattavat rikkoa hyvinkin tarkkaan harkitun minimalistisen linjan. Yllättävän harvasta löytyy laadukasta nimitaidetta. Tutut massakauppojen, välillä hyvin harkitsemattomatkin printtikuvavalinnat sen sijaan päällystävät monesti muutoin arvokkaasti sisustetun huoneen estetiikkaa. Efektiseinä on läjäytetty keskelle sekavinta huonetta, eikä toisen tyylin edustama mummon perintökaappi näytä vieläkään löytäneen paikkaansa. Skandinaavinen puhtaus uhkaa häipyä kalusteahtauteen.

Etuovi.com tarjoaa huikean katsaukseen siihen, miten suomalainen tekee kotinsa. Upeita ratkaisuja ja hienoja kokonaisuuksia. Näissä ympäristöissä keräämme voimia ja rentoudumme, viihdymme, riitelemme ja rakastamme. Samalla huomaa, että kodissa mukavuudenhalu voittaa välillä maun, prameus käytännöllisyyden. Maut ovat monenlaisia, mutta oma koti on aina rakkain.

Etuovi6Etuovi7Etuovi8Etuovi9

Etuovi4

(All screenshots from etuovi.com)

ps. Luithan myös ruotsalaisten häkellyttävän hienoista välityskuvista Home in HEL -postauksessa Kaupan erityisen fantsuja koteja.

Advertisement

Avainsanat: , , , ,

§ One Response to Miltä näyttää suomalainen koti?

  • A. sanoo:

    Ziisus tuota valkoisuuden määrää! Juuri lukemaani Anna Kareninaa mukaillen:

    Jokainen arkinen suomalainen koti on arkinen omalla tavallaan, kaikki ”persoonalliset” suomalaiset kodit ovat toistensa kaltaisia.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Mikä tämä on?

You are currently reading Miltä näyttää suomalainen koti? at home in HEL.

Meta

%d bloggaajaa tykkää tästä: