Katseenkestävää musiikkia

28/12/2012 § Jätä kommentti

(threetwentyeight.com)

Samaa hittiputkea sitä pukkaa designradiostakin, mutta jaksan lapsenmielisesti uskoa ajatukseen, että nätistä laatikosta jytke kajahtaa aina vähän kauniimmin kuin rumista bensa-asemakollegoistaan.

(lexon-design.com)

Tämä kaunokainen ei olekaan mikä tahansa boksi, vaan New Yorkin modernin taiteen museon MOMA:n ja Pariisin Pompidou -keskuksen pysyviin kokoelmiin hyväksytty Lexonin Tykho-kulttiradio.

(concona.de)

Marc Berthier’in vuonna 1997 suunnitteleman radion kanssa ei tarvita erityisiä hifitaitoja. Toisin kuin melkein millä tahansa muulla nykyajan laitteella tällä linjakkaalla yksilöllä on vain yksi tarkoitus. Se on pelkästään radio. Ja vielä sellainen perinteinen radio, jonka liikuteltavat nappulat on laskettavissa yhden käden sormin. Mahdottoman yksinkertainen siis käyttää ja värivalikoimaakin löytyy mummusta vaariin.

(lexon-design.com)

Radion ulko-osat on tehty antennia ja kaiuttimia myöten kumista. Vaikka henkilökohtaisesti kumi- ja muoviesineet aiheuttavat minulle allergisia reaktioita, niin Tykhonia katselen ja kuuntelen mielelläni.

Nerokas silikoninen kuori tekee laitteesta myös vedenkestävän. Vempain sopii siis niin autotallin roiskeisiin, huolettoman leipojan pöydälle kuin suihkusolistin seuralaiseksi.

Loistavaa!

Ps. Jos kumi ei sovi, vaan mieltä kalvaa vintagemania, lue myös Home in HEL:in aikaisempi postaus Retroradiot nuo nykyajan tiiliskivet.

Advertisement

Avainsanat: , , , ,

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Mikä tämä on?

You are currently reading Katseenkestävää musiikkia at home in HEL.

Meta

%d bloggaajaa tykkää tästä: