Maailman vanhin sisustuselementti

28/11/2012 § Jätä kommentti

Muinaiset egyptiläiset käyttivät kuulemma kiviä tyynynään. Suomalaislapsille sen sijaan on toitotettu, ettei kylmille kiville saa edes istua. Mutta entäs, jos egyptiläiset olivat oikeassa ja kivistä on tosiaan pehmikkeiksi tai kodin sisustukseen?

Komeita elementtejä ne ainakin ovat.

Kivi sopii luonnon materiaalina kotiin siinä kuin puukin. Pyöreä muoto ja yksinkertainen väriskaala korostavat jyhkeää suomalaisluontoa. Turha kuitenkaan rynniä hyytäville rannoille keräämään satoja kiloja painavia yksilöitä. Käytännöllisen kivisisustuksen saa helpommallakin. Ja istuakin niille voi ilman pissavaivoja. Arkkitehtiryhmä Fivetimesone’n stONE collection sisältää sekä kiviraheja että saumattomia kivityynyjä. Kotiin sopivat kivet eivät ole kovia möhkäleitä, vaan villasta ja huovutetekniikalla kerittyjä näköisteoksia. Fivetimesone’n kivet on tehty likaahylkivästä merino-villasta.

(interiorzine.com)

(plusmood.com)

Sisustuskivellä luo moderniin kotiin maanläheistä tunnelmaa. Ne toimivat näyttävinä yksityiskohtina ja sopivat melkein mihin tahansa tilaan. Parhaimmillaan kivisomisteet ovat ällistyttävän samannäköisiä kuin esikuvansa. Kivet tehdään useimmiten käsityönä, mikä takaa kullekin somisteelle luonnollisen ainutlaatuisen ulkomuodon.

Materiaalista ja valmistustavasta riippuen kivisomisteen voi sijoittaa joko sisä- tai ulkokäyttöön. Ulkona toki pikkusomisteena voi käyttää niitä ihan oikeitakin kiviä. Miasolèn tyynyliinassa ja matossa on kalastajamökin tunnelmaa.

(foolishgadgets.com)

(etsy.com)

 

Eteläafrikkalainen  Ronel Jordaan on ihastunut kivikasoihin. Kokoskaala vaihtelee lattian rajan pikkukivikimarasta suuriin, leppoisiin paasikokoelmiin.

(escapadeblog.com)

(peter-harvey.com)

(livbit.com)

Snob on koonnut tyynyliinansa kivet viimeisimmältä etelänreissulta.

(snobstuff.com)

Kattavin ja laadukkain kivisisustuskokoelma lienee kuitenkin Stéphanie Marin’lla. Hänen kivensä sopivat niin sohvan kulmaan, rahiksi lattialle tai korvaamaan koko olohuoneen sohvasetin. Värejäkin löytyy riemunkirjavista kotoisiin harmaansävyihin.

Oma haaveeni olisi tehdä kotiin pieni musiikinkuuntelu ja rentoutumishuone, jonka täyttäisi pelkällä Stéphanie Marin’in Livingstone -mallistolla. Ei pää kolahtaisi, vaikka näihin kiviin sukeltaisi.

(locoav.com)

(homeklondike.com)

(paralleleonline.be)

Advertisement

Avainsanat: , , , , ,

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Mikä tämä on?

You are currently reading Maailman vanhin sisustuselementti at home in HEL.

Meta

%d bloggaajaa tykkää tästä: