Lasillinen lauantaiksi

11/11/2011 § Jätä kommentti

(www.styleathome)

Lasi vahvistaa valon leikkiä. Värillisissä lasikuvullisissa lampuissa haetaan useimmiten tunnelmakajoa huoneeseen.

Päivisin tuo sama kajo ja väri sulkeutuu Alanddinin taikalampun tavoin kuoreensa, kuten Pharoksen värikkäissä kattolampuissa (yllä).

 Hienon värillisen kattolampun suunnittelun täytyy olla vaikeaa. Harvoin värillinen kupu onnistuu aiheuttamaan ällistyttävän upeaa tunnelmaa. Useimmat toteutukset tuntuvat halvoilta joululampuilta tai epätoivoisesti eksoottista tunnelmaa hakevalta kulmakuppilalta. Muutama yllättäjä mahtuu joukkoon.

Yksi parhaista kupujen ja valojen tarjoajista on Niche Modern, joka Pharoksen lampun ohella omaa valikoimissaan ison valikoiman tunnelmaa.

Niche Modern luottaa astiamaiseen tasaiseen lasiin ja tarkkoihin muotovalintoihin.

(art4light.nl)

Axo Lightin Spillray-lamppu luovuttaa muodolla kikkailun kokonaan ja hyvä niin. Vähän on enemmän sekä muodossa että värikirjossa.

ps. Lasia vai ei? Hämmästyttävintä on, ettei epäkäytännöllistä lasia näytä kukaan haluavan enää lampunkuvuksi valmistaa. Juurikaan ei nimittäin valasimien tuotetiedoissa huudeta, mitä materiaalia kupu on – ja eipä verkkokaupat varmaan mielellään lasia asiakkaille tarjoaisikaan. Tai kotiin saattaisi saapua komea kasa sirpaleita.

Niin tai näin. Vanhoilta kunnon lasikuvuilta näyttävät nämäkin muotonsa ansiosta. Se, miltä sisustus tuntuu silmälle ja sielulle on ainoa, joka loppupeleissä merkitsee. Jopa sille pinttyneelle muovivihaajalle. (Kts. Muovivihan loppu)

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Mikä tämä on?

You are currently reading Lasillinen lauantaiksi at home in HEL.

Meta

%d bloggaajaa tykkää tästä: