Sankarit seinällä

01/04/2011 § 2 kommenttia

Vanhojen kiviseinien remontointi hiomisineen, tapetinrapsutteluineen, tasoittamisineen ja maalaamisineen vei huomion siitä, mitä kaikkea modernille valkoiselle kiviseinälle voi ripustaa. Muutaman kuukauden tyhjiä seiniä katseltuani kaivoimme vanhat rakkaimmat taulut esiin ja hylkäsimme ne ei-niin-rakkaat. Seinille jäi aukkoja, jotka päätimme täyttää retrohtavalla poptaiteella.

Kliseiset audreyhepburnmaiset julisteet ja seinätarrat hylättiin jo ajatustasolla, joten piti alkaa surffailemaan hienoja, uniikkeja julisteita netistä. Tarjolla on paljon räikeitä klassikkojulisteita, mutta herkät murretut värit ja viimeiseen piirtoon suunnitellut ’uudet’ muodot ja ideat uupuvat. Sitten löysin nämä.

 

Julisteiden takana on Justin Van Genderen ja niitä kaupitellaan useilla sivustoilla netissä.  Aivan kuin vanhat matkailujulisteet – ja sitten siellä kiipeää joku hämähäkkimies keskellä. Piristävää. Van gendererillä on myös muita upeita ja simppeleitä julistedesigneja. Ainakin Bespinistä jään unelmoimaan. Parhaan kuvan herran tuotannosta saa hänen omilla sivuillaan, jossa niin ikään myydän hänen upeita teoksiaan.

Bespin     Endor     Coruscant

Tel Avivissa asuva Gidi Vigo on yksinkertaistanut tuttujen sankarien muotoja entisestään minimalistisissa supersankarijulisteissaan.

Minimalist Superhero Alternative Film Posters

Myös Brandon Schaefer näyttää inspiroituvan vanhoista hahmoista retrolla tyylillä. Alle 3-kymppisen graafinen ote on linjakkaan tyylikästä. Tosin ei näissä kyllä mikään maailman helpoin värimaailma ole soveltaa kodin sisustuksessa.

               

Advertisement

Avainsanat: , , ,

§ 2 Responses to Sankarit seinällä

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Mikä tämä on?

You are currently reading Sankarit seinällä at home in HEL.

Meta

%d bloggaajaa tykkää tästä: