Tuunaa jättiläisen sänky

31/12/2012 § Jätä kommentti

No niin taasko ne sen teki?

Pari sorvattua värikästä puupalikkaa, nerokas idea – ja jälleen ruoho on hienostuneesti vehreämpää lahden tuolla puolen.

(hegeinfrance.blogspot.fi)

Ruotsalaispariskunta kursi kokoon parhaat ideeansa ja sijoitti häärahansa Prettypegs-yritykseen, jonka simppelinä ideana on valmistaa Ikean sohviin ja sänkyihin tavallista hauskempia jalkoja. Muutamalla ruuvauksella onnistuva vaihto antaa koko huonekalulle uuden raikkaan ilmeen.

(prettypegs.se)

Melkeinpä miettii, miksei Ikea keksinyt tätä itse.  Tai ehkä se keksikin, mutta tietää markkinmallin toimivan näinkin. Maailma näyttää olevan täynnä huonekalujätin tuotteiden tuunaamiseen tarkoitettuja sivustoja. Kaikki eivät ole yhtä onnistuneita, mutta esimerkiksi  Panyl-verkkosivusto tarjoaa toimivia paneelitarroja Ikean suosituimpiin malleihin.

Tuotteen käyttöikä esimerkiksi lastenhuoneessa kasvaa, kun voi pikkuprinsessan sängystä tehdä hienostuneemman teinin huonekalun pelkällä värin vaihdolla. Edullistakaan huonekalua ei tarvitse ostaa uuden värisenä, kun vaihdon voi tehdä itse. Näin säästetään samalla uuden tuotantoon kuluvissa ympäristövaikutuksissa. Kierrätystä tämäkin. Ja maailma jälleen kerran pelastuu.

Me like.

(panyl.com)

ps.  Omaa silmää miellyttävät erityisesti geometrisiin kuvioihin perustuvat sängynjalat, jotka voi maalata itse vanhoihin jalkoihin. Morning by Foley -blogin ohje on ranskaksi, mutta kuvan avulla käy idea selväksi kieltä taitamattomallekin.

Katso ohje täältä!

Avainsanat: , ,

Jätä kommentti

Mikä tämä on?

You are currently reading Tuunaa jättiläisen sänky at home in HEL.

Meta