Kasvata yhteiskuntavastuullinen lapsi

12/08/2013 § Jätä kommentti

Mistä niitä oikein tulee? Nimittäin yhteiskuntavastuullisia lapsia, jotka tietävät, miten käyttäisimme luonnonvaroja vähemmän ja näin sallisimme maapallon hönkivän elämää edes muutaman hetken pidempään. Screen Shot 2013-08-05 at 11.34.15 AM

(rasberrykids.com)

Aiemmat sukupolvet opettelivat kierrätyksen, energiansäästön, ekologisen asumisen ja järkikulutuksen vasta aikuisiällä. Eikä se oppi nyt ihan tarpeeksi perille ole mennyt, jos ilmastonmuutos-eipäs-juupas-keskusteluun  tai hamstrauskulttuuriin on katsominen. Entä, jos sinun lapsesi saisi ymmärryksen kestävään kehitykseen alle kouluikäisenä?

Plantoys uskoo maailman pelastuvan leikin varjolla. Nuket on laitettu asumaan design-silmän läpäisevään komeaan ekotaloon. Energiatehokas nukkekoti sisältää  tuulivoimalan,  aurinkopaneelin ja kierrätysjärjestelmän. Puisessa passiivitalossa sadevesi kerätään hyötykäyttöön ja jäte lajitellaan. Makuuhuoneesta löytyy komea verhoratkaisu, jonka avulla voidaan säädellä päivänvalon, ilmastoinnin ja lämmityksen suhde tehokkaaksi. Koko talo on itsessään valmistettu kestävän kehityksen mukaan. Oi, miten mahtavaa!

Screen Shot 2013-08-05 at 11.35.49 AMScreen Shot 2013-08-05 at 11.35.37 AM

Screen Shot 2013-08-05 at 11.39.05 AM

(rasberrykids.com)

Nukkekoti on loistava tapa aloittaa keskustelu lapsen kanssa luontoystävällisestä tavasta elää. Isot pisteet myös siitä, ettei talosta ole tehty valtavaa, ihmistä passivoivaa hifipesää. TV on yhteisissä tiloissa. Vaatekaappikin kohtuukokoiseen kulutukseen ohjaava, eikä mikään käyttämättömiä heräteostoksia sisältävä massiivinen walk-in-closet. Puinen talo kestää vanerihökötyksiä paremmin myös pikkusiskoille ja -veljille.

Lisää tällaista! Seuraavaksi ekologinen autorata julkisine sähköbusseineen ja energiatehokkaine latauspisteineen. Sitten vielä jätevedenpuhdistamosetti, sähköautobensis, tuulivoimala, kierrätyskeskus, kirppistori, ja, ja, ja.

Screen Shot 2013-08-09 at 8.17.51 AM

Screen Shot 2013-08-09 at 8.18.02 AM

Lego on jo ryhdistäytynyt. Ainakin Yhdysvaltain markkinoilla myydään julkisen liikenteen keskuksia ja tuulivoimalasettejä. Kekseliäs tanskalaisyritys valmistaa maailman tunnetuimpia rakennusleluja, joten vaikutusvaltaa ja potentiaalia kokonaisvaltaiseen ympäristökasvatukseen löytyy.

Ymmärsivätpä ne pienet kodinrakentajat sitten ihan kaikkia hienouksia tai eivät, idea on loistava. Luontoystävällisyydestä keskustelunaloituksia ei ole lapsen kanssa koskaan liikaa.

Screen Shot 2013-08-09 at 8.17.36 AMScreen Shot 2013-08-09 at 8.18.19 AM(shop.lego.com)

ps. Minkälaisia ympäristötietoutta edistäviä leluja sinä olet hankkinut tai leikkejä jakanut lapsellesi?

Advertisement

Avainsanat: , , , , , ,

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Mikä tämä on?

You are currently reading Kasvata yhteiskuntavastuullinen lapsi at home in HEL.

Meta

%d bloggaajaa tykkää tästä: