Eläinpääfetissi

01/02/2012 § 5 kommenttia

Rakastan katsella ikkunoista ihmisten koteja ja niiden sisustuksia. Yleensä pitää tyytyä tirkistelemään lamppuja ja tauluja, sillä aika harva asunto on enää ykköskerroksessa.  – Ja juurikaan muuta tavaraa ei nykykotiin mahdu.

Paitsi meidän naapurissa.

(artisanti.com)

Ehdottomasti ilahduttavimmat ja kummallisimmat sisustustirkistelysekunnit olen viettänyt kahden korttelin päässä, jossa vanhan kivitalon kolmoskerroksen asunnon seinät on ahdettu täyteen oikeiden elämien päitä.

Eikä tässä vielä kaikki. Näyttää nimittäin melkein siltä, että muutamaa lajia ei ole tavattu edes safareilla enää vuosiin. Siirtomaahenkisen mahtipontista – ja samaan aikaan käsittämätöntä eläinten palvontaa! Vai pitäisikö sanoa antipalvontaa. Tappaahan ne eläimet on ensin pitänyt.

Sarvet ja päät sekä seinällä tuijottavat eläimet ovat oudoin ihmisluonnon keksintö sisustaa asuntoaan. Niin kitch idea, että se pitää tietenkin hyödyntää myös nykyaikana. Helpoin olisi kiertää kirppareita, löytää hiirtensyömä hirven pää, maalata se pinkiksi ja ripustaa toljtottamaan television päälle. Mutta riittääkö tuo? Tai toisin sanoen, onko sitä raukkaa pitänyt tappaa koskaan – edes 60-luvulla?

Ehei. Kaunista kotia varten ei tarvi tappaa muita eläimiä kuin pölypunkkeja ja turkiskuoriaisia.

(zgallerie.com)

Muotojen kannaltahan kyse on kallon ja kaulan harmonisista muodoista sekä massiivisen uhkeista sarvista, jotka antavat eloa seinään. Seinän kiintopistettä korostetaan symmetrisellä eläimen muodolla ripustamalla siihen pää.

Haa!

Kyse ei olekaan enää isännän metsäharrastusstatuksesta ja yhteiskunnallisesta machoilusta – vaan kodin harmoniasta. Korvaamalla oikea pää kipsistä valetulla tai pahvista taitellulla muodolla on ihmisen alistuminen siihen totuuteen, että villi luonto on urbaanielämästä jo kovin kaukana ja oma koti, eli pesä on metsästyksen voittava prioriteetti.

Graafisimman tunteen saa ilmavilla pahvipäillä. Foldeer tarjoaa hirviä jokaisessa värissä, siististi paperisessa pinossa kotiin toimitettuna. Pienen askartelusession jälkeen käsissä on särmikäs kaveri.

(public.fr)

(abcnews.go.com)

Tämä kolmen pekka on itse asiassa uniikki postikorttisetti, jota luvataan myös monissa väreissä tarpeen mukaan.

(etsy.com)

Tai jospa luottaisi perinteiseen pahvilaatikon ruskeaan?

(uncommongoods.com)

Tai jospa symmetrisyyden ja valkoisen kodin harmoniaa säväytettäisiin väreillä?

Apua tarjoaa yllä olevia poroja tarjoava Christmas Boutique. Italialaisen Mihon värikkäitä puisia hirviä löytyy pohjoismaisesta mm. HUS & HEM -verkkokaupasta.

(monjolishop.com)

Mitä jos överin fetissin vetäisi vielä syvemmälle. Ranskalainen Frédérique Morrel tarjoaa räiskettä kobeliiniin tukahdutetuilla päillä.

(designboom.com)

Kesäyönhuumaa tarjoaa Stray Dog Designin vuohet.

(straydogdesigns.com)

Ideoille ei näy loppua. Taiteilija Rachel Dennyn eläimet on tukehdutettu sen sijaan villasukkiin ja neulepaitoihin.

(deannamaree.com)

Advertisement

§ 5 Responses to Eläinpääfetissi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Mikä tämä on?

You are currently reading Eläinpääfetissi at home in HEL.

Meta

%d bloggaajaa tykkää tästä: